У Хресто-Воздвиженському монастирі (Долина хрестів) двома архієреями освячено православний храм

27 вересня 2023 року, у день свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, у Хресто-Воздвиженському чоловічому монастирі (Долина хрестів) було звершено освячення одноіменного храму, де в цей же день відзначається престольне свято.

Богослужіння звершили: митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт та митрополит Уманський і Звенигородський Пантелеімон.

Преосвященним владикам співслужило духовенство єпархії та гості у священному сані.

По завершенню освячення відбулася соборна Божественна літургія.

На малому вході за ревне служіння Церкві митрополит Агапіт нагородив духовенство монастиря богослужбовими нагородами.

Під час богослужіння були піднесені сугубі прохання та молитва за мир в Україні.

Після завершення Літургії відбулась Хресна хода навколо храму з читанням Євангелія та окропленням віруючих святою водою, а також поклоніння Чесному Хресту, після чого владика Агапіт привітав всіх присутніх вірян та паломників зі знаменною подією – освяченням храму та з престольним святом.

Також митрополит Агапіт подякував  митрополиту Уманському і Звенигородському Пантелеімону за спільне богослужіння і відвідання Могилів-Подільскої єпархії та подарував йому пам’ятну ікону Пресвятої Богородиці.

На завершення владика Агапіт вручив ордена Української  Православної Церкви наміснику монастиря архімандриту Агапіту (Яремчуку), духовенству, благодійникам та трудівникам обителі.

Кількість переглядів: (68)

Залишити відповідь