Митрополит Агапіт очолив святкове богослужіння у Хмельницькій єпархії


14 жовтня 2024 року, в день свята Покрова Пресвятої Богородиці, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Миколай та митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор звершили святкову Божественну літургію у Свято-Миколаївському соборі м. Хмельницького.

Архієреям співслужили: секретар єпархії протоієрей Олександр Рибчинський, благочинний храмів м. Хмельницького протоієрей Михайло Козовий, клірик Православної Церкви Молдови протоієрей Сергій Чіботару та міське духовенство.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир на нашій землі, перемогу та воїнів-захисників України, а також про всіх знедолених і постраждалих від війни.

Після читання Євангелія митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Миколай звернувся до вірян зі словом проповіді.

Урочисте богослужіння супроводжували піснеспіви у виконанні архієрейського хору під керівництвом Олександри Хрінчак.

Митрополит Віктор звершив священицьку хіротонію над дияконом Серафимом Чіботару, який нестиме своє служіння у храмі на честь ікони Божої Матері «Троєручиця» м. Хмельницького.

Завершив богослужіння молебень, після якого митрополит Агапіт привітав усіх присутніх вірян зі святом Покрова Пресвятої Богородиці. У відповідь митрополит Віктор подякував архієреям за візит.

Фото та текст: Прес-служба Хмельницької єпархії  УПЦ

ДИВИТИСЯ БІЛЬШЕ ФОТО

 

 

Кількість переглядів: (8)

Залишити відповідь