Соборне архієрейське богослужіння в Калинівці

Середа, 06.07.2022 20:33

6 липня 2022 року, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт та митрополит Вінницький і Барський Варсонофій очолили соборне богослужіння у Хрестовоздвиженському храмі Калинівки.

Архієреям співслужили секретар Вінницької єпархії архім. Аркадій (Сенчуківський), благочинний Калинівського округу прот. Володимир Розман, благочинний Барського округу архім. Серафим (Поворозник), ігумен Лемешівського монастиря архім. Марк (Барановський), архім. Єнох (Торак) та духовенство Вінницької єпархії.

Соборна молитва відбулась біля чудотворного хреста, який був розстріляний воїном-червоноармійцем у 1923р., після чого з розп‘яття потекла кров. Читайте історію про Калинівське чудо

За літургією підносились особливі молитви за здоров’я українських військових та увесь багатостраждальний український народ.

Під час богослужіння митрополит Варсонофій звершив дияконську хіротонію Процюка Андрія.

Після богослужіння митрополит Варсонофій звернувся до вірян зі словами проповіді, владика розповів про чудо, яке сталось з хрестом, подякував митрополиту Агапіту, священикам та вірянам за спільну молитву, а також висловив вдячність благочинному отцю Володимиру за працю на славу нашого Господа.


          Прес-служба Вінницької єпархії  УПЦ

Кількість переглядів: (40)

Залишити відповідь