Архієрейське богослужіння в Миколаївському чоловічому монастирі м.Шаргород

П’ятниця, 04.11.2022 22:59

4 листопада 2022 року, в день вшанування Казанської ікони Божої Матері, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт та митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершили Літургію в Миколаївському чоловічому монастирі м.Шаргород.

Преосвященним митрополитам співслужили: намісник Шаргородського Свято-Миколаївського чоловічого монастиря — архім. Паїсій (Куліберов); благочинні, гості та духовенство Могилів-Подільської єпархії.

Під час літургії архіпастирі піднесли свої особливі молитви про переможний мир для України, про те, щоб Господь наділив мужністю наших воїнів, напоумив безумних, що зазіхають на свободу та суверенітет нашої держави, про зцілення поранених та тих, хто залишився без дому.

Митрополит Агапіт в своєму слові зауважив, що в сьогоднішній день відновлюється історична справедливість, старовинний образ Барської ікони Божої Матері, який зберігся в Шаргороді у часи богоборства і гонінь на Церкву Христову, тепер повертається до свого рідного дому, у відновлений Барський жіночий монастир.

В свою чергу митрополит Варсонофій подякував владиці Агапіту за труди по відродженню обителі та передану святиню і подарував пам’ятну панагію.

Кількість переглядів: (41)

Залишити відповідь