Митрополит Агапіт взяв участь у святковій Божественній літургії в Браїлівському монастирі з нагоди 50-літнього ювілею керуючого Вінницькою єпархією

Понеділок, 01.08.2022 17:42

1 серпня 2022 року, в день пам’яті преподобного Серафима Саровського чудотворця, в свій 50-літній ювілей з дня народження, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію в Троїцькому кафедральному соборі Браїлівського жіночого монастиря.

Богослужіння очолив ювіляр – митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, якому співслужили: митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт та митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим.

Високопреосвященним владикам співслужило чисельне духовенство Вінницької єпархії, монастирські клірики та гості у священному сані.

Дияконський чин цього дня очолив керівник служби протоколу Вінницької єпархії – архідиякон Миколай Кравець.

За богослужінням також молились настоятелька Браїлівського монастиря ігуменя Антонія (Стеценко), старша сестра Барського жіночого монастиря – монахиня Димитрія (Філікова) з сестрами, чисельні паломники, гості, а також парафіяни обителі.

За Літургією були піднесені особливі прохання за настання миру в Україні, за здоров’я українських воїнів, які її захищають та перемогу України над агресором.

Під час сугубої заупокійної єктенії були піднесені молитви за упокій душ спочилих наставників, батьків і рідних митрополита Варсонофія. Також були пом’януті імена полеглих воїнів, які загинули на війні обороняючи нашу Державу від агресора.

Богослужбові піснеспіви виконував сестринський хор під управлінням монахині Єпістимії (Співак).

Під час літургії в священицький сан був рукопокладений керівник Інформаційного відділу Вінницької єпархії – диякон Андрій Балан.

Після запричасного вірша до присутніх зі словами проповіді звернувся благочинний І-го міського церковного округу – протоієрей Богдан Маліновський.

Наприкінці богослужіння архіпастиря привітали з 50-літнім ювілеєм з дня народження.

В свою чергу владика Варсонофій висловив свою щиру подяку архіпастирем, які розділили сьогодні разом радість свята, духовенство та всю свою паству за сердечні вітання з нагоди ювілею. Архіпастир відмітив, що цьогоріч ювілейні заходи відмінив у зв’язку з трагічними подіями війни, які спіткали сьогодні нашу Державу, плануючи лише звершити богослужіння тут в обителі, без особливих святкувань. Але сьогодні священство та гості, які прибули в монастир разом помолитись зі своїм архіпастирем, вкотре засвідчили свою любов та підтримку духовному батьку.

Кількість переглядів: (33)

Залишити відповідь